Prijzen

Na een eerste gesprek ontvangt u een offerte met daarin een begroting voor de diensten die u afneemt. Deze offerte is opgebouwd uit een aantal standaard kosten en verder aangevuld met eventuele extra wensen. Om alvast een indicatie te geven van wat de kosten zullen zijn voor de diensten die ik aanbied, vindt u hieronder een opsomming met de bijbehorende bedragen.

Vaste kosten voor een website of systeem van Ginolica

Hosting

Wanneer u kiest voor een website of systeem van Ginolica, dan wordt deze geplaatst op een server, dit noem je hosting.
Ginolica maakt voor zijn hosting gebruik van de diensten van Webfaction.

Domeinregistratie

In de meeste gevallen zal Ginolica uw domeinregistratie regelen. Maar er zijn ook situaties te bedenken, dat we voor een andere oplossing kiezen. Wanneer u bijvoorbeeld reeds een hele mail infrastructuur geregeld hebt met Office 365. Dan veranderen we daar niets aan, maar voegen we een DNS-verwijzing toe naar de server die Ginolica gebruikt. Hoe dan ook, ook hier kijken we samen naar wat voor u de beste oplossing is.

Wanneer Ginolica uw domeinregistratie regelt gebeurt dit bij Hostnet. Zij bieden een goede service en de mogelijkheid om technische aanpassingen te doen, waardoor Ginolica snel wijzigingen kan doorvoeren.

SSL

Wanneer u voor een dynamische dienst kiest, waarin u zelf of uw bezoekers formulieren invullen, is het verstandig om dit over een beveiligde verbinding te doen (https), Dit om te voorkomen dat andere mensen de gegevens proberen te stelen. Tegenwoordig geven bijna alle browsers een melding van ‘Niet Veilig’ wanneer een website niet via https benaderd wordt. Dit kan er bedreigend uit zien voor uw klant/bezoeker, ook als er helemaal niets te stelen valt. Daarom adviseert Ginolica om voor elke digitale dienst een SSL-certificaat te laten installeren.

Kiest u voor een standaard SSL certificaat dan kan Ginolica dit voor u regelen en heeft u daar geen omkijken naar. Mocht u liever een uitgebreid certificaat willen installeren (een zogenoemd EV SSL) dan worden ook uw bedrijfsgegevens elk jaar gecontroleerd en heeft u een groen slotje in de bovenbalk van de browser.

Back-ups

Dagelijks worden er back-ups gemaakt van alle (dynamische) websites en systemen die door Ginolica verzorgd worden. Dit gebeurt in de nacht. Mocht u per ongeluk informatie verwijderen dan kan deze weer teruggezet worden.

Afhankelijk van de grote van het project zijn de vaste (jaarlijkse) kosten;

  • Domeinregistratie € 15,- (.nl)
  • Hosting vanaf € 30,- max. € 120,-
  • Dagelijkse Back-ups € 60,- (geldt niet voor statische websites)
  • SSL-certificaat € 29,- (standaard SSL, voor andere certificaten geldt mogelijk een andere prijs)

Prijsindicatie diensten

Het is onmogelijk om een standaardprijs te hangen aan een dienst die op maat gemaakt wordt. Toch vind ik het belangrijk om transparant te communiceren. Daarom probeer ik hier per dienst aan te geven wat deze ongeveer gaat kosten, zodat u een idee krijgt. Het betreft hier dus slechts een indicatie. De uiteindelijk offerte kan hoger, maar ook lager uitvallen.

Prijsindicatie bedrijfssystemen

Voor de bedrijfssystemen geldt dat de kosten lastig op voorhand zijn te bepalen. Wilt u bijvoorbeeld inloggen via een 2-factor autorisatie of is dat niet nodig. Gaan er meerdere mensen (bijvoorbeeld personeel) met het systeem werken en mogen zij allen het zelfde. Of mag de een bijvoorbeeld de rapporten in zien en nieuwe gebruikers aan maken en de ander niet. Verder hangt het er dan nog vanaf wat het systeem precies moet kunnen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan; planning, calculatie, urenregistratie, inkoop, CRM, leads, aantekeningen, documenten beheer etc.

Het kan ook zijn dat u iets heel specifieks wilt laten bouwen. Zo ontwikkelde Ginolica in het najaar van 2019 een offerte generator voor Abma Schreurs Notarissen BV. Klanten kunnen zelf hun offerte aanvragen door het invullen van een vragen lijst en deze direct op de website ondertekenen.

Uiteraard kom ik graag langs om goed in kaart te brengen wat de wensen zijn zodat ik een mooie offerte uit kan brengen.

Een bedrijfssysteem van Ginolica kost u € 3.000,- tot € 6.000,- . Maar nogmaals dat is afhankelijk van wat uw wensen zijn. Het kan dus minder zijn, maar ook meer.

Prijsindicatie websites

Bij een website is het al iets makkelijker om er een prijskaartje aan te hangen.

Statische website

Voor een statische website die je niet zelf kunt bijhouden liggen de kosten ergens tussen de € 300,- en € 800,-. Veel hangt af van de hoeveelheid pagina’s die er aangemaakt moeten worden en of u speciale wensen heeft qua uiterlijk.

Speciale wensen

Soms wil je net even iets anders. Zo maakte ik voor Pro-Sent in Amsterdam bijvoorbeeld een dynamische plattegrond met hun relaties. Dit soort speciale wensen worden meegenomen in de offerte zodat u vooraf een duidelijk beeld heeft van wat de kosten zullen zijn.

Dynamische website

Bij een dynamische website, wordt de website voorzien van het content management systeem (CMS) van Ginolica. Dit is speciaal ontwikkeld en in de loop der jaren uitgegroeid tot een snel en uitgebreid systeem waarin je snel en handig pagina’s kunt aanmaken en bewerken. Wat je precies allemaal kunt doen met het ADS-systeem kunt u hier lezen.

Standaardkosten ADS-systeem

  • Gebruik ADS-systeem € 700,-
  • Blog € 100,-
  • Galeries € 100,-
  • Agenda/Activiteiten € 100,-
  • Interne website € 200,-
  • Zelf gebruikers aanmaken € 250,-
Uit bovenstaand lijstje blijkt dat je kunt rekenen op zo’n € 700,- a € 1450,- Meestal komt hier nog zo’n € 200,- a € 300,- boven op, om de website helemaal te finetunen naar bijvoorbeeld het uiterlijk van de huisstijl of persoonlijke smaak.

Speciale wensen

Ook bij een dynamische website kunnen er weer speciale wensen zijn, een eigen nieuwsbrief, inschrijf- of aanmeldformulier of andere wensen. Eind 2018 kreeg ik de opdracht om alle websites van de vrijescholen van Stichting Vrijescholen Ithaka van een nieuw systeem te voorzien en het uiterlijk te restylen. Hoewel alle scholen voorzien werden van het ADS-systeem van Ginolica, werd er voor de Rudolf Steinerschool in Haarlem een kleine aanpassing gedaan omdat zij twee vestigingen hebben met een eigen nieuwsbrief en agenda.

Prijsindicatie drukwerk

Voor drukwerk geldt dat de kosten hiervoor meestal een stuk lager ligt dan de ontwikkelkosten voor een website - laat staan een systeem. Maar veel hangt af van het door u aangeleverde materiaal en de uiteindelijke oplage. Wanneer er al een huisstijl is en er alleen opgemaakt en gedrukt moet worden, heb ik minder tijd nodig dan wanneer we vanuit en blanco vel beginnen. Vaak ontstaat de wens voor (ver)nieuw(d) drukwerk uit de veranderde of nieuwe website.

De kosten voor drukwerk zijn op te delen in opmaak/ontwerp kosten en uiteraard de kosten van het drukken en afwerken. Als het kan lever ik het drukwerk aan bij printcarrier in Duitsland. Vraagt het drukwerk om iets meer expertise en betrokkenheid van een professional dan werk ik samen met Zwaan Printmedia.

Mocht er behoefte zijn aan drukwerk, dan gaan we samen kijken wat de wensen zijn en zal ik een offerte maken gebaseerd op een uurprijs verrekenend per 5 minuten. De kosten voor ‘simpel’ drukwerk kunt u eventueel al bekijken op de website van printcarrier.com